Bilder från den grekiska ön Kassos - Fry och dess närhet
Del 2  Del 3  Del 4  Del 5  Del 6  Del 7  Del 1 - Start

Detta hus i Fry kallas sjukhus, nosokomío, på stadsplanen, men är väl snarast en mindre vårdcentral med svenska mått mätt.

I detta hus bodde den, åtminstone i Grekland, välkände poeten, Dimítrios I. Antoníou, "Havets poet". Han levde 1906-1999.

Flera av de gamla husen i Fry är väl underhållna, förmodligen till avsevärda kostnader, medan vissa har fått mindre underhåll.

Från Emborios kan man gå denna gamla muromgärdade väg in till Fry. Liknande bevarade vägar finns på flera ställen på Kassos.

Gammalt kaptenshus i dåligt skick i östra utkanten av Fry.

Kaptenshuset ses är från andra sidan med ett nyare hus framför.

Likaså i östra utkanten av Fry, på vägen Fry-Emborios, ligger biblioteket i neoklassisk stil och ser onekligen något malplacerat ut i sin omgivning. Det är en gåva från en rik familj. Om man tittar in genom fönsterrutorna i dörren, som var låst med ett hänglås, så förerfaller biblioteket inte användas särskilt mycket. Visserligen finns det böcker, men också en hel del annat, som inte ser ut att höra till ett bibliotek.

På väg in mot Fry från biblioteket. Uppe på höjden i bakgrunden ses en del av byn Agia Marina.

Om man går uppåt längs vägen mot Agia Marina så ligger denna märkliga grav där bebyggelsen slutar. Ovanpå graven av marmor finns följande inskrift.

Ovanför den lilla flygplatsen, strax utanför Fry, ligger kyrkan Ágios Giórgis tis Vríssis, "Sankt Georg av källan". Här finns också mycket riktigt en källa, vars vatten går in till Fry. Kyrkan är en gåva från en kassiot utvandrad till i New York och den ligger delvis i en grotta.

Inte långt från Agios Giorgis tis Vrissis ligger denna husruin, som måste ha varit ett mycket vackert hus.

Väggfast hylla med stuckatur inne i husruinen.
Något om byn Fry
Det finns i del 1.
Mer om Kassos finns på öns startsida.
Del 2  Del 3  Del 4  Del 5  Del 6  Del 7  Del 1 - Start
O,TI KALO