Bild från den grekiska ön Korfu (Kerkira) 1979
På ön den lilla ön Vlachérna utanför Korfu (Kérkira) ses klostret Panagía ton Vlachérnon på denna bild. En bild liknande denna finns mycket ofta med i broschyrer och böcker om Korfu.
Besöket på Korfu, det hittills enda för mig där, var som kan läsas för tämligen många år sedan. Efter en resa genom Grekland från Athen via Peloponnesos, färja över västra Korintiska viken från Río upp till Andírrio (numera åker man sedan några år tillbaka på bro över denna sträcka) och vidare norrut i inlandet genom Centrala Grekland, Thessalien och Ipiros så slutade resan med överfart till Korfu från hamnstaden Igoumenítsa. Det var flera avstickare på vägen till mer eller mindre kända platser. Denna resa var utan tvekan en av de mest minnesvärda på fastlandet hittills för min del.
Visserligen blev det många bilder tagna på denna långa resa, men på den tiden var det diabilder som måste överföras till digital form för att visas här, så hela resans bilder får representeras av denna enda bild från resans slutmål Korfu. Dessutom lär det se ut ungefär på samma sätt vid Vlacherna nu, medan många av de andra bilderna förmodligen tappat en del av sin aktualitet.
O,TI KALO