Cypriotiska sidorna
Meny till höger fås med indexknappen. För sidor med ortsbilder finns, som alternativ, en klickbar karta. Kartan kan fås i separat fönster.
Eftersom den grekcypriotyiska delen av Cypern kulturellt hör till det grekiska så har O,TI KALO en egen avdelning för denna del av den tredje största ön i Medelhavet. Efter många resor dit sedan 1980-talet, omfattande det mesta av den delen, finns här något av mitt material därifrån.
Däremot finns det mycket litet om och inga bilder från den del där turkcyprioterna bor. Där har jag inte heller varit. Gränsen (Gröna linjen eller Attilalinjen) mellan det grekiska och det turkiska Cypern är emellertid sedan 2004 öppen för EU-medborgare. I en framtid kanske det kan bli en federal stat så att de två befolkningsgrupperna återigen kan utgöra ett land och bli en del av EU och inte bara den grekiska delen som nu.
Mina bildsidor från Cypern med tillhörande beskrivningar är inte tänkta som reseguider, utan de är mer skildringar av platser. Nya sidor tillkommer och befintliga uppdateras och kompletteras efter varje besök. Resan fortsätter ...
Cypern
O,TI KALO