Bilder från den grekiska ön Syros
Del 2  Del 3  Del 4  Del 1

Denna kyrka, som är skönt inbäddad bland aleppotallarna, heter Ágii Anárgyri och ligger i byn Áno Mánna, som ligger inåt ön 3 km söder om Ermoupoli.

Agii Anargyri har ingången till kyrkogården och klocktornet kombinerade.

Förnämligt hus i Ano Manna.

Gammal väg på sydöstra Syros.

Azólimnos, som ligger c:a 4 km kilometer sydost om Ermoupoli, har en liten fiskebåtshamn som ses i övre halvan av bilden. Det finns också en mindre idrottsanläggning som flitigt används för fotboll på helger och kvällar. Ön utanför heter Asproníssi.

Stranden vid Azolimnos som är ett populärt utflyktsmål för de som bor i Ermoupoli. Ovanför stranden ligger några tavernor och det finns också en förvånansvärt välsorterad affär på orten. Dessutom finns det rum och studior att hyra.

En av många fina småstränder mellan Azolimnos och Vári. Tyvärr kan man bara komma till sådana småstränder med båt, det är i stort sett omöjligt för andra än bergsklättrare att ta sig dit på annat sätt.

Anordningar av denna typ användes förr för att hämta upp vatten till bevattning. På hjulet satt skovlar i rep, alltså ett slags paternosterverk. När skovlarna kom upp till ovansidan av hjulet rann vattnet ur och kom ner i en ränna. En åsna, i vilken trädstören var fäst, gick runt brunnen och fick hjulet att snurra. Den grekiska benämningen på denna typ av brunn är manganopígado.

Kulturella föreningen i Vari har detta vackra hus.

Landskap i närheten av Vari. I området mellan Azolimnos och Vari finns det en hel del odlingar och växthus.
Kort beskrivning av Syros
Den finns i del 1.
Del 2  Del 3  Del 4  Del 1
O,TI KALO