Bilder från byn Zigi på Cypern
Zígi är en by på Cypern som ligger inom kommunen Larnaka 40 km sydväst om huvudorten. De allra flesta som besökt Cypern har nog aldrig hört namnet och än mindre varit där. Det finns ännu inte så många hotell, fast en del kommer nog att hända i framtiden. Däremot finns det många fisktavernor. De flesta som far till byn är cyprioter som kommer från städerna Larnaka, Lemesos (Limassol) och Lefkosia (Nicosia) på dagsutflykt för att äta på någon av tavernorna.
Fiske har en inte obetydlig betydelse för invånarna vars antal är omkring tusen. Före Turkiets invasion av Cypern 1974 bodde det inte så många här, och det var ungefär lika många grekcyprioter som turkcyprioter. Numera är det endast grekcyprioter som bor här, och en stor del av dessa härstammar från de ockuperade området i norr. Strax söder om Zigi i Vasiliko ligger det en stor cementfabrik som kan ses i bakgrunden på några bilder.
Klicka på bildraden nedan för att öppna ett fönster med ett galleri med 50 bilder från Zigi. Klicka därefter på någon av dessa för att sedan bläddra bland bilder i större format. Bilderna har ingen beskrivande bildtext och är tagna vid besök i Zigi i mars under flera år.

O,TI KALO