Bilder från staden Kastelli på Kreta med omgivningar
Del 2  Del 3  Del 1

Utsikt, till höger om bilden nedan, mot hamnen en molnig dag.

En del av den långa stranden som ligger mellan halvöarna Gramvoúsa och Rodópou. Längre bort vid bebyggelsen i Kastelli är det en del sandstrand. Här ser det stenigt ut, men det finns en hemlighet som bara den som frågar får veta. Högt uppe på berget i mitten av bilden skymtar kyrkan Ágios Míron.

En bit bort åt motsatt håll i förhållande till bilden ovan är det fin sandstrand och det finns varken solstolar eller serveringar. I bakgrunden halvön Rodópou.

Här ligger Ágios Míron inbäddad i olivträdens grönska. (Det är ju i Grekland så bara en bit bort så ligger en soptipp utan att störa!)

Från Agios Miron har man denna vy av Kastelli.

Från andra sidan av bergskammen ovanför Agios Miron ser man halvön Gramvousa sticka ut mot norr.

Halvvägs mellan Kastelli och hamnen finns en småbåtshamn med en taverna.

Efter vägen ut mot hamnen ligger denna kyrka med Johannes Döparens namn. Den ligger delvis inmurad i en grotta. Kyrkan har sitt ursprung från 1100-talet, men den gamla kyrkobyggnaden förstördes av turkarna år 1866. 1946 återuppbyggdes den för att 24.6.1947 invigas av biskopen för Kissamos och Selino.
Från gården utanför kyrkan går en liten tunnel under vägen till en ministrand som t.o.m. har dusch!

Ikonostasen inne i kyrkan Johannes Döparen. Till höger ser man tydligt att kyrkan delvis ligger i en grotta.

I grottan till höger om kyrkan ligger detta krucifix som föreställer Jesu korsfästelse.

Ytterligare till höger finns detta krucifix som föreställer tiden strax efter Jesu födelse, vid den tidpunkt då de tre vice männen kom. I grottan finns ytterligare ett krucifix som föreställer Kristi himmelsfärd.

En del av Kastellis hamn, men inte den del där de större båtarna lägger till, det är en bit till höger. Båten på bilden är en utflyktsbåt som under sommaren går till den lilla ön Gramvoúsa nordväst om halvön med samma namn och till stranden Bálos intill på halvön. På ön finns ett venetianskt fort från slutet av 1500-talet och vid Balos en fin sandstrand.

Hamnen, som förutom tullhus också har en ganska stor kyrka med nybyggt klocktorn vilka alla ses till vänster, sedd från väster.

Den lilla byn Kounoupítsa som ligger i bergen söder om Kastelli. Runt byn finns oliv- och vinodlingar. Till höger i bakgrunden halvön Rodópou.

Landskap vid Kounoupitsa.

Ingången till en mindre ravin av de otaliga som finns på Kreta.

Utsikt från toppen av berget ovanför Kounoupitsa. Del av stranden som ligger mellan halvöarna Gramvousa och Rodopou. Ovanför vattnet ses Rodopou och med byn Ravdoúcha i diset.
Något om Kastelli
Det finns i del 1.
Del 2  Del 3  Del 1
O,TI KALO